De rietdekker Bjørn Bosch

 

Het ambacht van rietdekker gaat meestal over van vader op zoon of van meester op knecht. Bij Bjørn was het laatste het geval: hij is in 1973 als 17-jarige begonnen, als knecht bij Geert Fokkens, rietdekker in Beilen.

In de daaropvolgende jaren leerde hij alle kneepjes van het vak. Ook inventief en creatief zijn hoorde hier menigmaal bij. Bijvoorbeeld bij minder strakke daken van een Saksische boerderij die nog wel eens willen gaan doorhangen.

In 1996 is Bjørn gestart met zijn eigen rietdekkersbedrijf. Inmiddels heeft hij meer dan 40 jaar ervaring en mag zichzelf een vakman bij uitstek noemen.

Zowel de nieuwe rechte rieten daken als ook vooral de oudere minder strakke daken van de Saksische boerderijen, Bjørn draait er zijn hand niet voor om.

Hij gaat voor een tevreden klant door te zorgen voor een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Dit vertaalt zich in een kwalitatief goed én dik gelegd dak met riet van de eerste soort.

Door de verandering van het klimaat is een rieten dak meer dan vroeger onderhevig aan slijtage en rot. Juist daarom is de kwaliteit en de dikte van een rieten dak van belang. Het maakt dat een dak een aantal jaren langer mee zal gaan en het ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit.

Voordat Rietdekkersbedrijf Bjørn Bosch een rieten dak komt leggen, komt Bart of Janko bij u langs om alles door te spreken en het dak op te meten. U kunt uw wensen kenbaar maken waarna zal worden aangeven wat de mogelijkheden of eventuele alternatieven kunnen zijn.

Daarna wordt er een offerte gemaakt welke in een persoonlijk gesprek nogmaals met u doorgenomen wordt. U kunt dan aangeven of u akkoord bent.

Graag tot ziens!

 ==================